Bedrijfspand taxeren

Voor ondernemers is het belangrijk om te weten wat de actuele waarde is van hun vastgoed. Voor de boekhouding, maar ook voor allerlei fiscale aspecten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan- of verkoop van commercieel- of bedrijfsmatig vastgoed, met elkaar verbonden vennootschappen, bij herinvesteringen of wanneer je de WOZ-waarde wilt toetsen. Een betrouwbaar taxatierapport voorkomt verrassingen achteraf.

Taxatie voor de bank

Als je een hypotheek aanvraagt, wil de bank de waarde van het (onder)pand weten. Ook bij een bestaande hypotheek heeft de bank soms tussentijds een waardebepaling nodig. Daarbij stellen banken hoge eisen. Wij kunnen alle vormen van taxaties uitvoeren. Deze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van vooraanstaande financiële instellingen. Daarnaast zijn wij door alle banken geaccrediteerd.

Huurwaarde taxatie

Of je nu huurt of verhuurt, het kan belangrijk zijn om de juiste huurwaarde te laten bepalen. Bijvoorbeeld als je op het punt staat een nieuw huurcontract af te sluiten. Dan is het goed om te weten wat de waarde van het pand is. Of als je een huurcontract gaat verlengen of de huurprijs wilt herzien. Een deskundig taxatierapport kan dan zelfs noodzakelijk zijn.

Due Diligence-onderzoek

Als een bedrijf een ander bedrijf wil overnemen, wordt vaak een due diligence-onderzoek uitgevoerd. Het is een ‘boekenonderzoek’ naar de stand van zaken op financieel, juridisch, fiscaal en commercieel gebied. In zo’n onderzoek biedt ook een taxatierapport betrouwbare informatie waarmee je kunt inspelen op belangrijke ontwikkelingen. In het voortraject van projectontwikkeling bijvoorbeeld. Of voordat je een beslissing neemt over de aan- of verkoop van commercieel vastgoed of een beleggingspand. Ook bij het opstellen of wijzigen van contracten is een taxatierapport een goed middel om inzicht te krijgen in kansen en risico’s.

Onze taxateurs kunnen de taxatie voor je uitvoeren en alle mogelijkheden helder op een rijtje zetten. We helpen je om keuzes te onderbouwen en zetten onze jarenlange ervaring graag in om je een betrouwbaar advies te geven. Daarnaast zijn we je ook graag van dienst bij conflicten of geschillen over een contract of de waarde van een object. Brantjes Taxaties treedt dan op als onafhankelijke derde (arbitrage) en helpt om het probleem op te lossen.

Onze bedrijfstaxateurs

Jan van Til

Brantjes Zaanstad

Register Makelaar Register-Taxateur