Woning taxeren

Meestal laat je een woning taxeren voordat je die koopt of verkoopt. Ook als je een hypotheek aanvraagt, moet je een taxatierapport hebben. Het kan ook nodig zijn bij echtscheiding, en voor belastingzaken (denk aan onroerendezaakbelasting of bij een overlijden).

Een taxatierapport moet worden gemaakt volgens strenge regels. Onze woningtaxateurs kunnen zulke rapporten maken. Ze zijn gecertificeerd door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Dat maakt dat ze woningen mogen taxeren voor alle banken en geldinstellingen in Nederland, ook voor een aanvraag voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Woning taxeren, hoe gaat het in zijn werk?

Bij een woningtaxatie beoordelen we de bouwkundige constructie van de woning, de indeling en de staat van het onderhoud. Ook kijken we naar het perceel, de ligging en het bestemmingsplan. Daarnaast betrekken we de actuele marktsituatie bij onze taxatie: welke woningen en buurten zijn gewild, en hoe liggen de prijzen. Omdat we dagelijks te maken hebben met kopers, weten we goed wat mensen zoeken én wat ze bereid zijn te betalen voor een bepaalde woning op een bepaalde plek.

Regionale Expertise

We zijn dé speler in IJmuiden, Beverwijk, Heemskerk, Wormerland en Zaanstad, met meer dan 50 jaar ervaring in woningtaxaties. Als geen ander zijn we bekend met de regionale en lokale ontwikkelingen. We zijn zeer ervaren, werken volledig onafhankelijk en staan garant voor een realistisch en eerlijk waardeoordeel.

Kosten van een woningtaxatie

Elke woningtaxatie is anders. De kosten voor het taxeren zijn afhankelijk van de woning, voor welk doel de taxatie nodig is en hoeveel werk het voor ons is. Daarom bespreken we de kosten altijd vooraf met de opdrachtgever. Je komt dus niet voor verrassingen te staan.

Spoedtaxatie aanvragenTaxatie aanvragen

Onze woningtaxateurs

Corno Pronk

Brantjes Zaanstad

Register-Makelaar/Taxateur

Yvonne Gras

Brantjes Beverwijk

Register-Makelaar/Taxateur

Marnix Bartelink

Brantjes Velsen

Register-Makelaar/Taxateur, Vestigingsmanager

Erik Hempenius

Brantjes Wormerland

Register-Makelaar/Taxateur